Buğday, Zerum / Zehra Güzelocak

  • Kategori : Tahıl
  • Fiyat : 4.5 TL / 500 g
  • Organik Sertifika : Evet
  • Sertifika Kurumu: Ecocert
  • Sertifika Bitiş Tarihi : 22.06.2014
  • Yerel Tohum :
  • Sevkiyat Günleri : Salı, Perşembe
  • Çiftçisinin ürünüyle ilgili açıklaması :

    Yeni mahsul ORGANİK-YERLİ (ZERUM BUĞDAYI) BUĞDAYIM Sivas'tan geldi. Bu buğdayımı müşterilerimin bir çoğu çimlendirip salatalarına katıyorlar. Bir kısmı da vücutlarını daha alkali yapmak için çimlendirip, suyunu sıkıp içiyorlar.


    LİMON KABUKLU BEYORGANİK BUĞDAY PİLAVI
     

    Değişik ve yaz dönemi için iyi bir yan yemek de, limon kabuklu buğday pilavı. Bu pilavı hazırlarken taze soğanın beyaz kısmını, tereyağı ve zeytinyağı karışımında kavur. Buğdayları ekleyip biraz çevirdikten sonra tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş karabiber ve limon kabuğu rendesi ekle.İki saat öncesinden (bir gün öncesinden daha iyi sonuç verir) sıcak suya koymakta fayda var. Tavuk suyunu bire iki koymakta fayda var, buğday pirinçten fazla su çekiyor. Pilavı demledikten sonra taze soğanın yeşilini ekleyerek servis et. Izgara tavuk yemeklerinin yanına yakıştığı gibi, kuzuyla da servis edilebilir.

     

    BEYORGANİK BUĞDAY SALATASI

     

    Malzemeler 4 kişilik

                     1 su bardağı (215 gram) BEYORGANİK BUĞDAY (kuru ağırlık)

                     1 demet taze soğan (300 gram), temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık 1 su bardağı

                     Yarım demet taze nane, temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık yarım su bardağı

    Yapılışı

     

    1.                    Bir gece önceden BEYORGANİK BUĞDAY ılık su dolu bir kaba koyup bekletin. Ertesi sabah suyun altından geçirip durulayın.Yada 1-2 saat öncesinden sıcak suda bekletilebilir.

    2.                    Büyük boy bir tencere dolusu suyu kaynatıp BEYORGANİK BUĞDAY ekleyin ve 30 dakika boyunca kaynattıktan-piştiğine emin olalım!... sonra süzün.

    3.                    Tekrar durulayıp süzün.

    4.                    BEYORGANİK BUĞDAY iyice kuruduğuna emin olduktan sonra büyük boy bir kapta taze soğan, nane, vb. sevdiğiniz yeşilliklerle-dere otu çok yakışıyor-karıştırıp servis tabağınıza aktarın.

     

    VEYA (KREMAMSI BİR TAT İÇİN)

     

    *        4 kaşık tahin

    *        1/4 çay bardağı zeytinyağı

    *        1/2 limon suyu

    *        tuz

    Bu malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra BEYORGANİK BUĞDAY  ve yeşilliklerin içine dökelim-karıştıralım.  Tahin çok güzel-hoş-kremamsı bir lezzet katıyor.

     

    Aynı zamanda bu salatayı roka yatağında da servis edebilirsiniz!

     

     

     

    Yazında, SOĞUK YOĞURT ÇORBASI: BEYORGANİK BUĞDAY ve taze nane ile hazırlamayı tercih ediyorum:Pişirdiğim BEYORGANİK BUĞDAY suyunu yoğurtla çırpıp içine BEYORGANİK BUĞDAY ekledikten sonra biraz erken hasat zeytinyağı, biraz kırmızı pul biber, ve taze nane ile lezzetlendiriyorum. Biraz daha tazelik katmak istediğimde içine naneyi ve bazen salatalığı blendırla çekiyorum. çok leziz ve besleyici olur.