Pastırma, Çemenli / Mustafa Afacan

  • Kategori : Mamul
  • Fiyat : 65 TL / 500 g
  • Sevkiyat Günleri : Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe
  • Çiftçisinin ürünüyle ilgili açıklaması :


    Kastamonu pastırması, sanayi tipi fabrikasyon bir üretimle değil; tamamen el işçiliği ile butik üretim anlayışıyla güneşte kurutularak üretilir. Yaz ve Sonbahar güneşinde bir ay boyunca kurutularak elde edilir.

    Kastamonu pastırmasında, %100 Dana eti kullanılır. Pastırma yapımında Kastamonu’da, genelde Ilgaz yaylalarında doğal yöntemlerle yetiştirirelen danalar tercih edilir ve bunlar veteriner kontrolünde kesilerek, uygun ortamlarda pastırma yapılır.

    Kastamonu pastırması, tel örgülerle etrafı çevrilmiş sayvanlarda güneş ve rüzgarın etkisiyle kurutulur. Üretiminde ve saklanmasında hiçbir kimyasal katkı bulunmadığından dolayı Kastamonu pastırması, sıcak ortamda bekletildiğinde veya pişirildiğinde rengini doğal olarak atar ve koyu kahverengi bir renge döner.